Spring til indhold

Dan H. Andersen foredrag

”STORE NORDISKE KRIG”

FOREDRAG MED DAN H. ANDERSEN

Forfatter og historiker Dan H. Andersen udgav den 18.5. i år det store tobindsværk; ”Store nordiske krig” på Politikens Forlag. Anmeldelserne i pressen har været overstrømmende. Nu kommer Dan H. Andersen til Frederikshavn!

Værket tegner et komplet billede af krigen. I et fængslende og episk sprog fortæller Dan H. Andersen om diplomatiske manøvrer, om spionage, opsnappede breve, krigsfanger og pestangreb. Han beskriver krigens store slag, men også dagliglivet i en hær og på et krigsskib.

En lang række kendte og ukendte personer optræder i værket. Der er fyrster og militærfolk som Karl 12., Peter den Store, Frederik 4. og Tordenskiold, men også de almindelige borgere og menige soldater, som prøver at overleve midt i krigens tummel. Den københavnske borger, som skrev om de dage i juli 1700, da svenske krigsskibe bombarderede hovedstaden. Kvinden fra Skåne, som rejste til København, klædte sig ud som mand, giftede sig med en kvinde og blev kok på et af Tordenskiolds skibe. Den norske sømand, som hver dag skrev og tegnede i sin dagbog om livet om bord på et krigsskib.

I Tordenskiolds by på Krudttårnspladsen præsenterer Fonden Tordenskiold i samarbejde med Frederikshavn Bibliotek Dan H. Andersen ved tre foredrag tre onsdage i juli. Foredrag foregår i Tordenskiolds By ved Krudttårnet.

14/7 2021 kl. 13.00-13.45: Store Nordiske Krig:

Krigen varede 21 år. Det var ikke så meget en nordisk krig mellem Danmark og Sverige som et gigantisk Nord- og Østeuropæisk opgør, som på mange måder skabte den verden, som vi liver i nu.

21/7 2021 kl. 13.00-13.45: Fladstrand og krigen:

Under Store Nordiske Krig udviklede Danmark-Norge et enestående konvojsystem, som mindede mest om Atlanterhavskonvojerne under 1. og 2. verdenskrig, og Fladstrand var centralt for forbindelsen mellem Danmark og Norge.

28/7 2021 kl. 13.00-13.45: Spionage, opbragte skibe og menneskefiskeri:

Den danske efterretningsvirksomhed under krigen var omfattende og sofistikeret. Den omfattede brevåbning, opbringning af skibe, spionagerejser ind i fjendeland og angreb på de svenske kyster, hvor svenskere blev bragt til København til forhør.

Forfatter Dan H. Andersen i midten, sammen med direktøren for Fonden Tordenskiold, Jan Michael Madsen og Michael Madsen, Octomedia, i forbindelse med videooptagelser i Krudttårnet.

tordenskioldsby – krudttårnet – frederikshavn

OPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN – 1. JULI TIL 8. AUGUST 2021

Translate »